«Οι νέοι επιχειρηματίες θα σώσουν την Ελλάδα»

2012-11-16 01:32

«Η νεανική επιχειρηματικότητα που καινοτομεί και στρέφεται στο εξωτερικό μπορεί να σώσει την Ελλάδα». Το μήνυμα αυτό έστειλαν χθες οι διοργανωτές της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας στη χώρα μας, αλλά και στελέχη κορυφαίων εγχώριων επιχειρήσεων στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, καλώντας παράλληλα την πολιτεία να στηρίξει έμπρακτα τους νέους επιχειρηματίες σε μια εποχή που η ανεργία αυξάνεται και η αποβιομηχάνιση του τόπου επιταχύνεται.
Οι ίδιοι τόνισαν πως παρά την κρίση και τις τεράστιες δυσκολίες στη χρηματοδότηση και στην εξεύρεση κεφαλαίων εξακολουθούν να υπάρχουν ευκαιρίες στην Ελλάδα σε τομείς όπως η ναυτιλία, ο τουρισμός και η γεωργία και υπογράμμισαν την ανάγκη να δημιουργηθούν άμεσα οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρήσεων με εξωστρεφή προσανατολισμό. Κυρίως όμως στάθηκαν στην ανάγκη βελτίωσης του επιχειρηματικού κλίματος, το οποίο παραμένει από τα πλέον εχθρικά στον κόσμο όπως έδειξαν και τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγε η ομοσπονδία νέων ελλήνων επιχειρηματιών (ΟΕΣΝΕ) σε συνεργασία με το Kauffmann Foundation.
Θέλοντας να καταστήσουν ακόμη πιο σαφές πως μπορεί ακόμη και τώρα να αλλάξουν τα πράγματα στη χώρα μας, επεσήμαναν ότι η Ελλάδα ακόμη και σήμερα παρά τα όσα αντίθετα ακούγονται και λέγονται έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής με κυριότερο το εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό, ενώ υποστήριξαν ότι η νεανική επιχειρηματικότητα μπορεί να αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης και να λειτουργήσει καταλυτικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Διημερές εκδηλώσεις
Να σημειωθεί ότι η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας (ΠΕΕ) πραγματοποιείται κάθε Νοέμβριο σε 120 και πλέον κράτη κινητοποιώντας πάνω από 24.000 οργανισμούς-εταίρους. Στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας, ανερχόμενοι επιχειρηματίες από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή ήρθαν στην Ελλάδα για να μεταφέρουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους, να μοιραστούν το μυστικό της επιτυχίας τους και να εμπνεύσουν τους νέους σε μία δύσκολη περίοδο. Να σημειωθεί ότι η ΠΕΕ τελεί υπό την αιγίδα της ελληνικής κυβέρνησης, για πρώτη φορά στα χρονικά μιας τέτοιας ενέργειας, ενώ θεσμικοί παράγοντες όπως ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης θα δώσουν το παρόν.



15/11/2012
Πηγή: www.imerisia.gr

—————

Πίσω